Ми співпрацюємо з НСЗУ

Яка температура в домі є оптимальною для немовляти?

Ні для кого не секрет, що погода в домі впливає на дитину не менше, ніж та, що за вікном. Не дарма ж лікар Комаровський постійно наголошує на провітрюванні і відносній вологості повітря.

Оптимальна температура повітря для дитини грудного віку, яка повинна бути вдома, плюс 18-21 градус. Деякі батьки вважають, що за такої температури дитині холодно і роблять температуру вищою, але це неправильно, тому що дитина може перегрітися і буде млявою, неспокійною, часто прокидатися. Якщо є такі симптоми, потрібно перевірити, чи дитина не надто тепло вдягнена.

Не варто забувати про повітряні ванни для малюка. Дитинку викладають голою на ліжко на 10-15 хвилин і вона отримує задоволення від того, що їй не заважає одяг і підгузок, вона вільно грається ніжками та ручками. Водночас оптимальна вологість повітря у кімнаті повинна становити приблизно 50-80%. Повітря має бути свіжим, а кімната — провітреною.

Перед тим як провітрити приміщення, дитину потрібно винести з кімнати, а потім відчинити вікно на 10-15 хвилин. Тоді вікно зачиняють і через 20-30 хвилин дитину заносять до кімнати. Важливо й те, наскільки кімната чиста. Щодня потрібно робити вологе прибирання: стирати пил із меблів і протирати підлогу. А зимою необхідно додатково зволожувати повітря: розвішувати поряд із дитиною вологі рушники або вмикати спеціальний зволожувач повітря.

https://tobemom.site/